Roliga Resor

Information om roliga resor.

Prag

Resor till Prag

I nordvästra delen av Tjeckien så finner man staden Prag. Den är inte bara landets huvudstad, utan även dess största stad med en befolkning som vida överstiger miljonen till antalet. Som en av Europas givna internationella metropoler har Prag blivit en central punkt i kontinentens nöjesliv och kulturturism. Det är ett av världens mest populära resmål och är särskilt känt för sin varierade arkitektur som avspeglar inflytande från i stort sett samtliga konstformer som präglat Europa sedan åtminstone 900-talet.

Även om det ofta omnämns som en relativt homogen stad, så är Prag faktiskt indelad i tjugotvå delvis självbestämmande administrativa distrikt. Men allra mest känt är Prag 1 som i egenskap av staden mittpunkt och platsen för gamla stan, eller Staré Město som den egentligen heter, på många sätt symboliserar Pragandan. Vilka är då anledningarna att resa till Prag? Och varför är det egentligen en så populär destination? Historiskt resmål av stor samtida vikt Prag är verkligen unikt på så sätt att det varit något utav en europeisk mittpunkt ända från 1300-talet in i våra egna dagar. Då staden i stor utsträckning skonades från den förödelse som första- och andra världskrigen på många håll medförde sig så är en stor del av de gamla byggnaderna hel och hållet bevarade. Det har gjort att många upplever Prag som en resa i tiden och en möjlighet att fritt vandra genom det forna Europa.

Men i modernt hänseende så lockas många till Prag av det stora utbudet av restauranger, casinon, pubar och sevärdheter. Allt i från familjefavoriten Prags Zoo som anses erbjuda en av världens bästa zooupplevelser, till dryckesvandring genom stadskärnan och ett flertal unika museer som täcker såväl tortyrinstrument som kronjuveler och judisk historia. Prag har också en väldigt utbredd och lättillgänglig kollektivtrafik med tunnelbanor, spårvagnar och bussar där biljetter går att köpa direkt i mobiltelefonen via en smidig app. Detta gör att det är väldigt enkelt att resa fritt och utforska staden på egen hand. Alltid lika spännande Den som väljer att resa till Prag kommer definitivt att överraskas av hur staden på ett unikt sätt lyckas förena antik historia med alla tänkbara bekvämligheter. Utöver ett stort antal internationella snabbmatskedjor, stora shoppingcenter med märkesbutiker och pikanta lokala restauranger så arrangeras årligen ett flertal festivaler för den som uppskattar internationell film och musik. Oavsett vad man vill få ut av sitt besök så är det nästan garanterat att Prag kommer leva upp till ens förväntningar.

På senare tid har Prag kommit att bli en av Europeiska Unionens starkaste stadsekonomier och samtidigt en av de tryggaste storstäderna. På så sätt fortsätter Prag att vara en viktig drivande del av Europas gemensamma utveckling, vilket staden faktiskt varit ända sedan urminnes tider. Vill man uppleva kultur på riktigt nära håll utan att behöva kompromissa med den moderna tidens förmåner så är Prag ett givet resmål. Tack vare prisvärda flyg- och tågresor samt förhållandevis billiga boenden fortsätter resandet till Prag att öka, och det är svårt att känna att man verkligen förstår Europa utan att åtminstone någon gång i livet ha varit i Prag.

Välkommen

Välkommen till www.roligaresor.se.

Facebook

Nyhetsbrev