Roliga Resor

Information om roliga resor.

Marbella

Beläget i södra Spanien, i historiska och oerhört populära provinsen Málaga, finner man den väl befolkade och spännande spanska kommunen Marbella. Som ett av de främsta resmålen på spanska solkusten har det sedan åtminstone 1960-talet varit en given destination för såväl övriga Européer som personer från USA och ett stort antal andra kontinenter och länder där solsemester står högt i kurs. För svenskarnas del så har Marbella länge varit en given plats att spendera semestern på. Mycket på grund av närheten till Medelhavet och dess unika badvänliga klimat, långa strandremsor, historiska sevärdheter och enorma utbud av restauranger, butiker, golfbanor och liknande inrättningar. Enligt branschstatistik från resebyråer och turistorganisationer så är Marbella även ett av det klassiska badresmål som ökat mest i popularitet den senaste tiden. Men vad har man att förvänta sig inför sin resa till Marbella?

Historiskt område som blev mittpunkt för spansk turism

Precis som många andra områden kring Medelhavet så vittnar Marbella om mänsklig aktivitet sedan äldre stenåldern. Det stora antalet förhistoriska grottor är ett tydligt tecken på hur gynnsamt och milt klimatet varit redan på tiden för våra gemensamma förfäder. Från antiken och medeltiden så finns det många ruiner från den periodvisa stora prägel från såväl romersk kultur som det islamiska styret fram till 1400-talet, då katolicismen blev förhärskande i Spanien. Efter 1800-talets industrialisering och spanska inbördeskriget mellan 1936 och 1939 så togs däremot aktiva beslut att prioritera turistnäringen.

Numera så åker människor till Marbella från hela världen för att ta del av såväl sevärdheter som shopping och klassisk semesteravslappning. Många anser att ingen resa dit är komplett utan ett besök i Gamla staden där stadskärnan Plaza de los Naranjos bjuder på en unik kombination av renässansmiljö och modern arkitektur. Detta torg är även något utav en mittpunkt för det levande nattlivet. Golfentusiaster har att se fram emot ett besök på Nueva Andalucía som huserar några av Europas allra främsta golfbanor. När det kommer till familjeupplevelser så lockar Marbella med närmare trettio kilometer strandremsa där många områden stoltserar med Blå Flagg som ett tydligt tecken på den höga nivå stränderna håller avseende säkerhet, miljö och allmän kvalitet.

Ständigt populärt tack vare smidiga förbindelser och hög tillgänglighet

Med ett flertal förbindelser är det möjligt att åka till Marbella med såväl bil som buss och flyg. De flesta väljer däremot att flyga dit då närheten till flygplatsen Málaga–Costa del Sol Airport gör det oerhört enkelt att välja flygvägen. När det kommer till lokaltransport så är buss, taxi och kryssningsskepp givna alternativ.

Men varför fortsätter folk egentligen att flockas till Marbella? Alla har så klart sina personliga anledningar, men den unika kombinationen av historiska sevärdheter, hög tillgänglighet, spännande vandringsleder och otroliga stränder borde vara tillräckligt för att övertyga de flesta om att det är ett riktigt bra alternativ för såväl solo- som familjesemestern. Som populärt resmål med oerhört låg brottslighet kan man även känna sig trygg i vetskapen att man inte behöver oroa sig för oväntade händelser. Helt enkelt ett tryggt men samtidigt spännande ställe att uppleva.

Välkommen

Välkommen till www.roligaresor.se.