Roliga Resor

Information om roliga resor.

Hurghada

Om du letar efter en både spännande och bekväm semesterdestination så har Hurghada i Egypten på senare tid kommit att vara väldigt eftertraktat. Detta resmål beläget vid Röda havets kust är känt för sina vackra stränder och kristallklara vatten. Och med varmt klimat året runt är det ett populärt val för sol- och badentusiaster.

Hurghada erbjuder en mängd olika aktiviteter för besökare. De många korallreven och unika badmöjligheterna har gjort dykning och snorkling till särskilt populära aktiviteter. För dig som föredrar att hålla sig på land finns det också möjligheter till såväl kamelridning som fyrhjulingsfärd i öknen, utflykter till historiska platser eller allmän avkoppling längs kusten.

Matälskare kommer inte heller att bli besvikna. Den egyptiska maten är känd för sina mångfacetterade smaker. Välj mellan traditionella rätter som falafel, kebab eller hummus och internationella kedjor. Oavsett om du letar efter äventyr eller bara vill koppla av på stranden innebär Hurghada definitivt en minnesvärd semesterupplevelse.

En unik kombination av historia och avkoppling

För dig som är intresserad av historia finns det mycket att hämta i Hurghada. Där du kan utforska traditionella marknader och uppleva den lokala kulturen. Dessutom finns det flera historiska sevärdheter i närheten, däribland konungarnas dal och pyramiderna i Giza. Det finns också en rad mindre kända pyramider som ligger avsevärt mycket närmare Hurghada. Ett exempel är Mazghuna-pyramiden som ger en fascinerande inblick i Egyptens antika historia även om den inte är lika stor eller välbevarad som de mer kända strukturerna.

När det gäller boende har Hurghada ett brett utbud av hotell och resorts som passar alla budgetar. Du kan välja mellan lyxiga femstjärniga anläggningar eller mer prisvärda alternativ som fortfarande erbjuder bekvämlighet och komfort. Definitiv bra förutsättningar för att skapa minnen för livet. Kombinationen av hög tillgänglighet med spännande besöksmöjligheter lockar årligen ett väldigt stort antal personer till Hurghada, och det ligger nära till hands att påstå att det är ett av de numera mest populära resmålen i Egypten.

Äventyret är ständigt närvarande

Det tål att poängteras att många åker till Hurghada för dyknings- och snorklingmöjligheter. Med ett rikt marint liv och korallrev i världsklass kan du uppleva en underbar undervattensvärld som få andra platser kan locka med. Oavsett om du är nybörjare eller proffs kommer du att bli imponerad av det klara vattnet och havslivet omkring.

Förutom dykning erbjuder Hurghada också andra spännande aktiviteter för äventyrslystna resenärer. Du kan prova på vindsurfing, kitesurfing eller ta en båttur till den närliggande ön Giftun. Söker du något mer lugnt har Hurghada många fantastiska stränder där du kan njuta av solen och bara koppla av. Staden har också ett livligt nattliv med restauranger, barer och klubbar som erbjuder underhållning för alla önskemål.

Som barnfamilj finns det mycket att göra för alla åldrar. På några av de många djurparkerna finns goda möjligheter att lära sig om olika djurarter och kanske till och med få chansen att mata några av djuren. Utflykter till närliggande öar eller historiska platser lockar ständigt med chansen att lära sig mer om Egyptens historia och kultur samtidigt som det är en rolig och spännande upplevelse.

 

I november 2023 åkter jag till Hurghada för att ta reda på mer om orten och ta bilder.

 

 

En dag åkter jag på båtutflykt. En rolig detalj var denna lilla båt som dök upp med godis och läsk m.m.

 

En del blev det show i poolen på hotellet;

 

 

 

Det var allt från denna resa!

Hör gärna av dig till mig på [email protected] om du har frågor om Hurghada!

Fotograf samtliga foton: Håkan Klingén

Välkommen

Välkommen till www.roligaresor.se.