Roliga Resor

Information om roliga resor.

Upptäck oändliga nöjen i tyska Hamburg

Hamburg är en livlig stad i norra Tyskland där vattnet ständigt är närvarande. Tack vare floden Elbe som rinner genom Hamburg ända från Nordhavet får staden liv och karaktär. Det är inte för inte som staden med sina många kanaler ofta kallas för Nordeuropas Venedig. I november 2023 åkte jag till Hamburg för att ta reda på mer om staden och fotografera.


Centralstationen i Hamburg.

Till Hamburg kommer du enkelt med flyg eller tåg för en långhelg. Staden är full av fascinerande historia och vacker arkitektur, missa därför inte att ströva omkring på stadens livfulla gator. Mångas höjdpunkt är den gamla stadskärnan med sina pittoreska hus längs med kanalerna. Extra vackert är det på natten när ljuset från alla fönster speglar sig i den stilla vattenytan.

 

Livligt centrum med en naturlig samlingsplats

Det pampiga rådhuset med inslag från både gotiken och renässansen reser sig stolt över staden och är ett av Hamburgs kännetecken.


Rådhuset.

Rådhuset byggdes av sandsten i slutet av 1800-talet och bokstavligen osar historia. Det blir en naturlig samlingsplats för såväl turister som bosatta och här har du nära till många fina restauranger och caféer i stadens centrum.

Den bästa tiden att besöka Hamburg är över sommaren. Precis som många nordeuropeiska städer kommer staden verkligen till sin rätta när solens strålar tittar fram och värmer upp gatorna. Under de varmare månaderna fylls gatorna med utomhusserveringar och marknader, samtidigt som stadens parker utgör ett trevligt besök.

 

Upptäck det pulserande nattlivet i Hamburg

Hamburg har mycket att erbjuda och det gäller även för stadens nattliv som är vida känt. I stadens nöjeskvarter Reeperbahn anordnas ständigt festivaler, musikkonserter och teaterföreställningar.

Det pulserande nattlivet lockar många till Hamburg och det finns ett överflöd av barer för alla smaker. Här får livemusik ofta stå i centrum och många kända band kommer till staden för att spela. Hamburg är helt enkelt den perfekta staden för dig som vill ha mycket att göra såväl dag som natt. 

Det var allt från denna resa!

Hör gärna av dig till mig på [email protected] om du har frågor om Hamburg!

Fotograf samtliga foton: Håkan Klingén

Välkommen

Välkommen till www.roligaresor.se.