Roliga Resor

Information om roliga resor.

Kapstaden

Kapstaden, Sydafrika

Kapstaden är ett välbesökt och älskat resmål i Afrika. Staden är Sydafrikas populäraste resmål och det finns god anledning till detta! Kapstaden erbjuder såväl ett rikt stadsliv med restauranger och nattliv, som natursköna upplevelser, stränder och vackra landskap. I Kapstaden finns något att uppleva för alla.

Kort om Kapstaden

Kapstaden är den näst största staden i Sydafrika med sina 3,7 miljoner invånare. Kapstaden räknas som en av landets huvudstäder och landets riksdag (parlament) finns belägen här. Tack vare stadens läge vid kusten har den stor betydelse för fiske, samt exporthandel, då många av landets hamnar ligger i Kapstaden. Vid dessa hamnar exporteras bland annat vin, ädelstenar och frukt.

Resor till Kapstaden

Kapstaden är en stad full av sevärdheter. Vissa besökare lockas av naturen och de vackra landskapen. Andra dras till stadens rika kulturliv; där upplevelser, dofter och smaker med influenser från helt skilda världar möts i en smältdegel, nere vid den afrikanska kusten.

Naturen i Kapstaden

Kapstaden ligger precis intill det ståtliga Taffelberget. Berget erbjuder en vacker vy som syns i stort sett ifrån varje del av staden. Det är även möjligt att ta sig upp på berget för att njuta av den storslagna utsikten, antingen till fots eller via linbana.

Till Kapstadens natur hör även de vackra stränderna, framförallt i Camps Bay söder om staden. Alldeles intill staden ligger stränderna med massor av härliga restauranger, perfekta för att sitta och avnjuta en måltid på kvällen, medan man blickar ut över stränder och folkvimmel.

Det fascinerande med Kapstaden och den Sydafrikanska naturen, är den bredd och variation som förekommer. Förutom vanliga sandstränder, finns även berömda Boulders Beach, där besökare kan träffa på vilda pingviner mitt på stranden.

Vad finns att göra i Kapstaden?

För den aktive resenären finns det underbara vandringsleder i staden. Både genom själva staden, för att verkligen få uppleva den inifrån, men också tuffa vandringar på Taffelberget eller Lions Head-berget.

Den som är ute efter kulinariska upplevelser lär inte heller bli besviken i Kapstaden. Staden huserar flera promenadgator med många restauranger och caféer tätt intill varandra. På kvällstid är det populärt att vandra omkring i hamnområdet Waterfront, där utbudet av barer, restauranger, med mera, är enormt. Även centralt i Kapstaden, vid Long Street finns gott om barer och restauranger. Kapstaden har mycket att erbjuda när det kommer till mat och nöje. Matinfluenserna i Kapstaden kommer från vitt skilda områden; allt ifrån mat med indonesisk touch, till afrikansk- eller europeisk mat i världsklass finns tillgänglig runt om på stadens restauranger och matmarknader.

Sydafrika har gjort sig ett namn som vinproducerande nation, och Kapstaden är inget undantag när det gäller vingårdar. Det finns flera hundra vingårdar i Kapstaden och det är populärt att gå på guidad tur vid någon av gårdarna, och vara med under en vinprovning i samband med detta.

Från Kapstaden är det även möjligt att åka på kortare turer till någon av de närliggande nationalparkerna. Bara några timmar från staden finns flera parker där det är möjligt att åka ut på safari och uppleva djur- och naturlivet i det vilda.

Välkommen

Välkommen till www.roligaresor.se.

Nyhetsbrev